Projectcoördinatie

Projectcoördinatie

SKARABEE COÖRDINEERT JOUW PROJECT

Vandaag zijn bij een bouwproces enorm veel partijen betrokken. Er is de bouwheer, de uiteindelijke gebruiker van het gebouw, de architect, de stabiliteitsingenieur, de technische ingenieur, de veiligheidscoördinator, de EPB-verantwoordelijke, de gespecialiseerde aannemers, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Voor de bouw van een simpele carport is het niet uitzonderlijk dat je al vier verschillende aannemers moet aanspreken. Een dakwerker zal geen verlichting plaatsen, maar moet wel rekening houden met kabels die onder zijn dakdichting moeten komen. En wat met de kosten van al die verschillende partijen? Hoe hou je het overzicht?

Skarabee helpt je om door de bomen het bos te zien. Als coördinator stemmen we iedereen die betrokken is bij jouw project op elkaar af, zodat alles vlot verloopt. Daarbij wil je ook graag het overzicht houden over je kosten, gedurende de hele bouwperiode. We voorzien dan ook een uitgebreide rapportering over de financiële evolutie van je project.

Wat is projectcoördinatie?

Alle neuzen moeten in dezelfde richting wijzen, zei Nolleke in Het Eiland. Als er fouten worden gemaakt is dat vaak door een gebrek aan communicatie. Een goede en continue communicatie tussen de verschillende partijen is onmisbaar. Informatie die fout is of verloren gaat zorgt voor veel problemen. De communicatiestroom moet dus optimaal zijn en daarbij is één centraal aanspreekpunt essentieel. Kwaliteit is vanzelfsprekend, maar daarnaast winnen planning en het respecteren van de opleveringsdatum aan belang. De bouwcoördinator volgt alles op. De aannemers weten perfect wanneer het hun beurt is om deel te nemen aan het bouwproces en wanneer ze klaar moeten zijn voor de volgende uitvoerder.

Projectcoordinatie Residentie Escaut